LundbergTech News

Nov 13, 2018

Vi lancerer ny PackTrimCutter


Hos Lundberg Tech A/S har man i snart 40 år udviklet vakuumbaserede affaldssystemer til håndtering af kantafskæring, skeleton, dvs. et gitter af spildmateriale, og udstansninger hos emballageproducenterne. Nu er turen kommet til fødevareindustrien, hvor virksomheden ser et behov, der ligner emballageindustriens, og som man nu lancerer en dedikeret enhed til.

- PRESSEMEDDELELSE -

 

Affaldshåndtering udviklet til fødevareproducenter

 

Hos Lundberg Tech A/S har man i snart 40 år udviklet vakuumbaserede affaldssystemer til håndtering af kantafskæring, skeleton, dvs. et gitter af spildmateriale, og udstansninger hos emballageproducenterne. Nu er turen kommet til fødevareindustrien, hvor virksomheden ser et behov, der ligner emballageindustriens, og som man nu lancerer en dedikeret enhed til.

 

– Uanset om man står ved en maskine, der fremstiller emballager fra rulle, ude i emballageindustrien eller i et pakkeri i fødevareindustrien, så er problematikken den samme: Når de enkelte emballager udstanses opstår der kantafskæring, plaststøv og også ofte et "gitter" eller små stjerner af tilbageværende materiale, fordi emballagerne har afrundede hjørner, en flig til at trække i eller lignende, påpeger Leif Hansen, arbejdende bestyrelsesformand for og medejer af Lundberg Tech A/S.

 

– Og dette overskydende materiale skal bortskaffes på en hensigtsmæssig måde. I emballageindustrien og hos producenterne af selvklæbende etiketter, har langt de fleste virksomheder for længst fået øje på fordelene ved automatisk håndtering. I fødevareindustrien benytter man derimod stadigvæk typisk den gammelkendte metode med at spole det op, hvorefter en operatør skal tage det ned og bære det til en affaldscontainer i nærheden af arbejdsområdet; nogle gange måske endda stoppe maskinen for at gøre det, siger han.

 

Producerer selv til hele verden

Lundberg Tech, der er hjemmehørende i Lille Skensved ved Køge, har siden 1981 udviklet vakuumsystemer til affaldshåndtering, der kan håndtere en lang række materialer, som f.eks. papir, karton, plast, gummi, tekstiler, nonwovens, laminater, tape og etiketter. Virksomheden er i dag en af verdens største producenter af den type udstyr med mere end 4.000 anlæg kørende i Europa, USA, Canada, Australien, Japan, Rusland og Kina. Og det helt centrale element er de cuttere og granulatorer, der neddeler materialet.

 

– Vi er ikke bare en af verdens største, men vi er også en af verdens bedste, ikke mindst fordi vores cuttere og granulatorer alle er fremstillet at ét stykke jern på vores højautomatiserede CNC-fræsere og udstyret med knive af hårdmetal her i huset. Det betyder blandt andet, at de har en meget høj kvalitet og dermed skæreeffektivitet; at de kan neddele meget tynde materialer helt ned til 5-10 my, og at de typisk har en levetid på mere end 25 år, fortæller Martin Sigsgaard, Chief Sales Officer hos Lundberg Tech.

 

Rundt om opskæringsprocessen finder man en række forskellige udgaver af Lundberg Techs vakuumbaserede affaldshåndteringssystem, der både kan fås i skikkelse af en ”All-in-one” enhed tæt på pakkemaskinen eller i form af et centralt system, der dækker adskillige maskiner, og som opsamler det komprimerede affald et centralt sted.

 

Enhed beregnet til fødevareindustrien

Den nyeste tilføjelse til dette sortiment er en All-in-one enhed specielt udviklet til brug i fødevareindustrien. Enheden bærer navnet "PackTrimCutter" og er udstyret med et lukket posesystem, hvor man tilmed kan afskærme yderligere. Der er tale om en kompakt enhed der kun optager et minimum af plads og som let kan stå i forbindelse med pakkemaskinen. Og basisudgaven, der kan fås med to forskellige granulator størrelser, kan udbygges med forskelligt udstyr, herunder bl.a. et filter, så den passer specifikt til den relevante proces.

 

– Fødevareproduktion bliver til stadighed mere og mere automatiseret, ligesom pakkeprocessen ofte bliver integreret i proceslinjen, og derfor vil man også i stigende grad lægge vægt på at eliminere de faktorer, som kan påvirke produktivitet og rentabilitet i negativ retning. Og med vores system vil man typisk kunne øget maskinhastigheden, reducere stoptid, og reducere omkostningstung operatørtid. Samtidig opnår man en række andre fordele, såsom en renere, mere enkel og ikke så pladskrævende proces, fastslår Martin Sigsgaard, der også oplyser at man netop har leveret en stor ordre til en førende europæisk fødevareproducent:

 

– Der er tale om to centrale turnkey-løsninger til vakuumhåndtering af kantafskæring mv. fra i alt 18 Multivac pakkemaskiner, som virksomheden har stående på to forskellige fabrikker. Og på trods af, at den pågældende fødevareproducent i forvejen havde en ekstremt høj driftseffektivitet, så er det alligevel lykkedes at minimere stoptiderne yderligere og derved opnå store energi- og råvarebesparelser, siger han.

 

Præsenteres på kommende messer

Den nye PackTrimCutter vil blive præsenteret på et par kommende messer, hvor Lundberg Tech udstiller: – Vi viser den både på FoodTech i Messecenter Herning og på All4Pack-messen i Paris her i november, fortæller virksomhedens Marketing Manager, Lasse Kjær Bastholm, der har ansvaret for at koordinere disse aktiviteter. – Og blandt andet vil de besøgende kunne opleve en live demonstration af PackTrimCutter’en under messen, ligesom vi viser, hvor stor forskel det gør for affaldsvolumen, at materialet skæres i små konfetti-stykker, siger han.

 

På FoodTech fra 13. til 15. november vil Lundberg Tech være at finde i hal L på stand 9042.

 

                                 

                                                                

Den nye PackTrimCutter fra Lundberg Tech er specielt udviklet til at tilgodese behov for neddeling vakuumhåndtering af emballageaffald i fødevareindustrien.

 

 

– – –

 

 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst bestyrelsesformand Leif Hansen eller Chief Sales Officer Martin Sigsgaard på telefon (+45) 44 98 35 85 eller på mail, hhv.: leif@lundbergtech.com eller martin@lundbergtech.com